dijous, 4 de febrer del 2010

García Albiol assenyala al PSC com a responsable de la desestructuració dels barris a on es concentra la immigració irregular


El President del PP de Badalona va oferir una xerrada sobre els reptes que suposa la immigració al Cercle Sport de Figueres, davant de més d’un centenar de persones
El President del Grup Popular a l’Ajuntament de Badalona, Xavier García Albiol, va assenyalar ahir al PSC com a “responsable de la desestructuració del molts barris de Catalunya a on es concentra la immigració irregular i a on els governs municipals socialistes no han fet les polítiques adients”. García Albiol va fer aquesta acusació ahir en el transcurs d’una xerrada sobre els reptes que suposa la immigració que va oferir a la Sala Narcís Monturiol del Centre Sport de Figueres. En aquest acte, al que van assistir més de 100 persones, García Albiol va estar acompanyat pel President del PP de Girona, Enric Millo i la Presidenta local de Figueres, Mª Àngels Olmedo.

El President del PP de Badalona va assenyalar que “tant a Badalona com a Figueres i altres poblacions de Catalunya hi ha barris que pateixen problemes de desestructuració degut a la perillosa combinació de problemes de convivència, problemes d’inseguretat i, a la vegada, la saturació dels serveis socials”.

Pel que fa a la seguretat, García Albiol es va mostrar convençut de que la immigració irregular genera inseguretat. “No tinc cap mena de dubte de que la immigració irregular genera inseguretat, perquè les persones que es troben en aquesta situació tenen molt poques sortides: o viuen dels serveis socials, o son explotats laboralment o bé delinqueixen per poder subsistir”, va explicar.

García Albiol va criticar les polítiques de papers per a tothom que van defensar els socialistes i va assegurar que no hi ha cap societat que pugui assumir de forma ordenada un creixement tan gran de la immigració com el que ha tingut Catalunya en els darrers anys. Això ha provocat, segons el seu parer, la desestructuració dels barris en els que s’ha concentrat la immigració, i problemes de convivència, sovint associats a l’aparició del fenomen dels pisos pastera i de les màfies que controlen l’arribada d’immigrants en situació il·legal. “La transformació dels barris humils en guetos perjudica als ciutadans de tota la vida, que es veuen obligats a malvendre els seus habitatges i marxar”, va assegurar. “Actualment, la combinació de la crisi amb els problemes de convivència i d’inseguretat en determinats barris són com una bomba a sobre de la taula”, va sentenciar.